Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervangen ECU bij Audi A4

Vraag gesteld door Angel56 op 12 januari 2017

Door lekkage in plastic afdekplaat van ECU bak is een poot afgerot waardoor de auto niet meer wilde rijden.
Nu wordt er een nieuwe geplaatst maar daar hangt een aardig prijskaartje aan.
De auto is uit juni 2012 en hebben we in mei 2015 gekocht met een km stand van ong. 36000.
Mijn vraag is: ik ga ervan uit dat materialen zodanig zijn dat dit euvel niet had mogen gebeuren. Klopt deze gedachte of is er toch sprake van fabrieksfout? Er loopt altijd water door motorkap en zo snel al defect?
Welke stappen zou ik mogelijk kunnen nemen?

M.v.g.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Van uw Audi A4 uit 2012 moet de ECU worden vervangen in verband met indringing van water. U krijgt de rekening gepresenteerd, en vraagt welke stappen u kunt ondernemen.

Het lastige is dat u moet bewijzen dat iemand iets te verwijten is, waardoor er nu schade is ontstaan. Er moet dus onderzocht worden wat de oorzaak is van het indringen van het water, wat mogelijk een partij oplevert die aansprakelijk te stellen is, maar zelfs dat staat niet vast. Is het een ondeugdelijk ontwerp/constructie, is de deksel een keer losgehaald en niet goed gemonteerd, was de afwatering van de voorruit verstopt waardoor er water rond de behuizing bleef staan?

Ik verwacht daarom dat u helaas weinig kans van slagen heeft. U kunt proberen de garage aansprakelijk te stellen, u stuurt dan een aangetekende brief - maar het bewijs moet u dan wel kunnen leveren.