Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie egr-klep

Vraag gesteld door M1moki op 24 februari 2018

Beste ANWB,

De garage heeft de egr-klep van mijn auto vervangen. Vooraf gaven ze aan dat ik moest rekenen op ongeveer €1500. Na lang overleg besloten de reparatie te laten uitvoeren. Gisteren belden ze met de mededeling dat de auto klaar is, en dat de kosten €2750 euro zijn. Ik vraag me af of deze kosten überhaupt reeel zijn, en of een dergelijke “prijsstijging” acceptable is, aangezien ze me hiervan nooit op de hoogte hebben gesteld?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kosten van een EGR klep.

U meldt géén merk en type auto maar een bedrag van 1.500 euro is al een bovengemiddeld hoog bedrag. Wanneer zonder tussentijds bericht het bedrag dan ineens 2.750 euro blijkt is dat niet volgens de spelregels.

Ik weet niet of het hier gaat om een Bovag aangesloten bedrijf gaat maar Algemene voorwaarden Bovag Auto Bedrijven koop/reparatie & onderhoud.

Artikel 9 - prijsopgave en termijn

2. Wordt bij een niet vaste prijs het repareren van de auto meer dan 10% duurder dan vooraf bij benadering was aangegeven, dan moet de reparateur deze kostenstijging met de consument bespreken.

Wellicht betreft het hier zelfs een dealer bedrijf die per definitie Bovag aangesloten is. Dan is het zeker raadzaam het bedrijf met de bovengenoemde voorwaarden te confronteren. Ik vraag me overigens wel af welk merk en type auto het betreft én of deze auto misschien niet te jong is voor een degelijk gebrek.