Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Grotere inch velg op dsg 7

Vraag gesteld door Okan93 op 6 maart 2018

Beste, ik ben in het bezit van een audi a3 1.4 tfsi dsg 7 automaat. Bij aankoop van de audi zaten er 17 inch origineel audi velgen op. Ik heb er zelf 19 inch velgen op gezet. Ben ervan op de hoogte dat het wegcomfort iets achteruit is gegaan. Echter mijn vraag is of dit slecht is voor de automaatbak?.. Heb van verschillende gehoord dat de dsg 7 sneller slijt en snel stuk kan gaan hierdoor. Naar wat googlen ben ik niet wijzer geworden antwoorden spreken elkaar tegen. Kan iemand mij verdere uitleg geven of de bak daadwerkerlijk hierdoor kan slijten/stuk gaan...

Alvast bedankt mvg Okan Akgun

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de slijtage van een DSG automaat bij montage van grotere velgen.

Ik ga er vanuit dat de 19'' velgen mét de gemonteerde bandenmaat wat afrolomtrek betreft wel nagenoeg gelijkwaardig is gebleven met de oorspronkelijk omtrek van de 17'' wielen. Dat moet wel altijd het uitgangspunt zijn. Maar een verhoogde slijtage aan de bak zie ik echt niet als gevolg.

Het loopvlak van deze band is ongetwijfeld breder en daardoor ook de afrolweerstand, maar dat vertaal ik niet naar een verhoogde slijtage. Wanneer u er met vier personen in zit lijkt me de belasting nog véél groter en spreken we ook niet over een onverantwoorde verhoogde slijtage van de DSG. Verder kom ik in deze specificaties van deze Audi óók 19'' velgen met specifieke bandenmaat tegen. En zo lang u binnen de fabrieksspecificaties blijft is het per definitie altijd verantwoord.