Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garage voert werkzaamheden uit zonder opdracht

Vraag gesteld door Cornelder op 29 september 2016

Heb auto (Mini) 6 jr oud, naar garage gebracht met de opdracht APK en het wisselen van banden. Ik haal de auto op 'er was niets bijzonders' werd er gezegd. Ik krijg de rekening thuis gestuurd en ben verbaasd want er is ruitenclean, koelvloeistof en 3 (!) liter olie bijgevuld €55,50 ex.btw, terwijl dit in juni nog door dezelfde garage is bijgevuld want er ging een lampje branden. Dit laatste was nu niet het geval. Ik heb met de garage gebeld en 'wij kijken altijd alles even na' werd er gezegd. Ik breng de auto altijd keurig op tijd voor onderhoud bij dezelfde garage. Moet ik deze kosten betalen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

uw garage voert noodzakelijke extra werkzaamheden uit zonder opdracht en u vraagt of u deze kosten moet betalen.

Laten we beginnen met te zeggen dat het netjes was geweest van de garage als ze u er even over gebeld hadden.

Als u uw auto wegbrengt voor alleen een APK ga ik er vanuit dat het onderhoud reeds is uitgevoerd, immers APK is geen onderhoud maar een minimale keuring op veiligheid en milieu.

U schrijft dat er in juni ook al 3 liter olie is bijgevuld. Wanneer is de olie dan het laatst ververst en wat is het olieverbruik van deze auto zijn dan vragen die bij mij opkomen.

Dat de garage bij een APK even alle vloeistoffen controleert en bijvult is te waarderen. Als u de volgende dag terug had gemoeten om olie bij te vullen zou dat ook vreemd zijn.

Nogmaals het was netjes geweest als het even met u besproken was maar vloeistoffen bijvullen was noodzakelijk om schade te voorkomen.