Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

trekhaak monteren

Vraag gesteld door l.w.1946 op 23 april 2018

Kan ik zelf een trekhaak monteren onder een Toyota Yaris 1.3 bjr nov 2011

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u een trekhaak van een Toyota Yaris kunt monteren.

Ik kan die inschatting niet maken. Er worden duidelijk montage voorschriften bijgeleverd die zeer belangrijk zijn op te volgen. Maar een professioneel bedrijf beschikt over luchtgereedschap, een hefbrug én de kennis en ervaring een trekhaak deugdelijk te monteren.

Op basis van ''ouderwets'' handwerk, technisch inzicht en vaardigheid kan de handige doe-het-zelver een heel eind komen. Vergeet niet dat ook de bedrading nog aangelegd moet worden. Maar daar zijn vaak handige sets van die min of meer voorbereid zijn op de bestaande bedrading van de auto. Maar vervolgens moet nog wel het juiste draadje op de juiste plek in de stekkerdoos. Daar is uiteraard een bijgeleverd schema voor. Maar ook daarvoor geldt: je moet het technisch wel allemaal in de vingers hebben. En dat kan ik niet voor u inschatten.***

Reactie van l.w.1946:

Geachte heer van der Drift het gaat mij om het aansluiten van de bedrading of dit op de oude manier kan of dat het moet worden aangemeld op de computer van de auto.
Het monteren van de trekhaak dat lukt mij wel.

Met vriendelijke groet,
L.W.1946***

Reactie van Jos van der Drift:

Het aansluiten moet niet meer op de oude manier zoals met een universeel kabelsetje. Het advies is dus een merk en type specifiek kabelset te monteren dat snel en efficient aangesloten kan worden. Bij deze generatie Yaris kom ik niet tegen dat een dergelijk kabelset elektronisch aangemeld moet worden.