Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

NiviCredit

Vraag gesteld door Bio Van Ingen op 22 december 2017

Hallo, Wij krijgen een rekening van NiviCredit over te betalen tol in Bergamo, Wij zijn daar geweest, maar hadden daar een huurauto en de lease maatschappij weet nergens van. Wat moeten wij hier mee?
Alle tol hebben wij gewoon tijdens onze reis betaald,
Wij horen graag van u,
Met vriendelijke groet en fijne feestdagen toegewenst,
Fam. Van Ingen

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een rekening gekregen van NiviCredit voor het niet betalen van tolgelden in Italië. U bent daar geweest met een huurauto en hebt wel de tolgelden betaald. De lease maatschappij weet nergens van af. U wilt weten wat u moet doen.

Wie in Italië de tol niet heeft betaald, kan hiervoor achteraf ook in Nederland nog een rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. Soms maanden later. Veelal wordt deze geïnd door het European Municipality Outsourcing (EMO), een afdeling van Nivi Credit. Dit is een incassobureau ingeschakeld door de Italiaanse overheid. De verjaringstermijn van de schuld is tien jaar. De rekening kan betaald worden via de website emo.nivi.it. Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. U kunt dan aangeven dat u wel al betaald hebt. Let er wel op dat u dat dient te kunnen bewijzen.

Bezwaar maken kan ook met een modelbrief van de ANWB. Die is hier te vinden: anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/met-de-auto-op-reis.