Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik voel een trilling in het rempedaal tijdens het remmen (Skoda Citigo van 2013 met 26000km). Is dit het gevolg van kromme remschijven?

Vraag gesteld door Pierre.vW op 12 september 2017

Beste Expert, sinds korte tijd voel ik een trilling in het rempedaal tijdens het remmen (Skoda Citigo van 2013 met 26000km). Is dit het gevolg van kromme remschijven? Of kan het ook iets anders zijn. Ik heb de voorwielen eraf gehad en de schijven lopen gewoon vrij. Indien het de remschijven zijn, lijkt me dat wat snel met 26000km. Valt dit nog onder de garantie?
Alvast bedankt voor de reactie!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U voelt trillingen in het rempedaal tijdens het remmen met uw Skoda Citigo uit 2013 met 26.000 km op de teller en vraagt wat de oorzaak hiervan kan zijn.

Trillingen in het rempedaal kunnen veroorzaakt worden door kromme remschijven maar bijvoorbeeld ook afwijking in de wielnaaf of corrosie tussen flens en remschijf of corrosie tussen velg en remschijf.

Als een remschijf krom is kan dat ook verschillende oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak van kromme remschijven een verstoring in de warmteafvoer door bijvoorbeeld corrosie of wieldoppen maar ook een verkeerd aanhaalmoment van de wielbouten zou al een oorzaak kunnen zijn.

U vraagt of dit nog binnen de garantie valt. Hiervoor zal eerst moeten worden onderzocht wat de oorzaak van de trillingen is en als de remschijven krom zijn, wat de oorzaak daarvan is.

Op onze website vindt u een stappenplan klachten na aankoop.