Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

airco vervanging condensor

Vraag gesteld door tonvano op 17 maart 2018

bij onderhoudsbeurt Toyota yaris 2011 heeft dealer geconstateerd dat airco condensor vervangen moet worden. kosten ca 600 euro. Bij navraag kost dit bij velgenwereld, barendrecht 325 euro. Enig idee waar dit verschil in kan zitten ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kosten van een nieuwe condensor van de airco van uw Toyota Yaris.

U vraagt waar het verschil zit tussen de twee genoemde aanbieders vanwege het prijsverschil.Ik ga bij beide prijsindicaties uit van het all-in bedrag, dus óók inclusief afvullen en BTW.

Het verschil heeft enerzijds met de condensor te maken. Toyota zal een duurdere originele condensor leveren terwijl de ander aanbieder dit van een universele leverancier betrekt. En verder zal het uurtarief van de dealer ook hoger zijn dan van een universele garage. Dat verklaart eigenlijk heel simpel het verschil.

Wat mij betreft mag u gerust naar uw portemonnee kijken en kiezen voor het goedkoopste adres. Wat duurzaamheid van de reparatie betreft zie ik geen wezenlijke verschillen. Een universele condensor zie ik niet per definitie als slechter en minder duurzaam. Vraag wel naar de garantievoorwaarden. Bij een dealer is dat op basis van de Bovag garantievoorwaarden. Bij een universele garage moet je daar wel naar vragen én desnoods op papier laten vermelden.