Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Valt de koppeling onder de Bovag garantie?

Vraag gesteld door Egel op 10 juli 2015

Ik ben voornemens een auto met 6 mnd Bovag garantie te kopen die 160000 km gereden heeft. Na wat zelf tests is er niets te merken aan de werking de koppeling maar deze is nog nooit vernieuwd dus dit zit er binnen 40000 km aan te komen. De Bovag heeft telefonisch bevestigd dat een gebrek aan de koppeling wel onder de garantie valt maar slijtage niet. Dus als de koppeling bijna op is wordt dat niet door de verkoper vergoed maar bij een gebrek als gevolg van slijtage wel? Dit is voor mij een vaag gebied waarover de Bovag mij niet genoeg informatie kan verschaffen, zij verwezen mij door naar de ANWB. Kunt u mij meer informatie geven over de werking van een koppeling, de slijtage en gebreken als gevolg van slijtage aan de koppeling?
De autohandelaar zegt dat het onder de Bovag garantie valt maar moet ik nu een apparte garantie op slijtage van de koppeling van de autohandelaar vragen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Slijtagedelen zoals de koppeling zijn niet automatisch uitgesloten van Bovag-garantie. Zo vallen remblokken en -schijven bijvoorbeeld ook onder garantie, mits de auto nog niet aan regulier onderhoud toe is. U mag dus verwachten dat de koppeling binnen de garantieperiode goed blijft werken. Is dat niet het geval, dan kunt u zich beroepen op de garantie.