Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing Opel Insignia

Vraag gesteld door M.J. K op 3 april 2018

Opel Insignia Sports Tourer GZ-628-V valt regelmatig stil bij langzaam rijden. Onveilige momenten bij oprijden kruispunt.Eerst langzaam rijden of stoppen voor kruispunt o.i.d. Dan valt de motor gelijk stil en komt overig verkeer aan alle zijde aangeraasd. Soms start de motor zelf door alleen op de koppeling te duwen en anders moet je zelf opnieuw starten en kun je zonder problemen door rijden.
Verschillende keren bij de dealer geweest .Storing niet kunnen vinden,nieuwe update geïnstalleerd en probleem blijft zich herhalen
Is het nu nog wel verantwoord om zo te blijven rijden? ik voel me
niet meer veilig zeker op een drukke kruising.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een vervelende storing aan uw Opel Insignia diesel.

Ik kom een soortgelijke klacht tegen met herprogrammering van het motormanagement als oplossing. Dat lijkt in uw geval al herhaaldelijk te zijn uitgevoerd zonder resultaat. Verder kom ik eigenlijk niets tegen dat in de richting wijst van dit probleem mét oplossing.

Het lijkt iets exemplarisch dat vervolgens een heel vervelend zoekplaatje zou kunnen worden om te traceren. Misschien zou u nog kunnen overwegen om, met wellicht tussenkomst van de dealer, een GMTO diagnose specialist te raadplegen. Ik kan me voorstellen dat dit verschijnsel u een onveilig gevoel geeft en dat dit in bepaalde situaties ook daadwerkelijk onveilig kan zijn.

Ik weet of niet u de auto ook via de dealer heeft aangeschaft maar dit is meer dan alleen úw probleem. De dealer heeft de nodige pogingen gedaan maar een auto die regelmatig uitvalt is feitelijk een ondeugdelijk product. En wat leeftijd betreft is de auto daar te jong voor. Maar misschien kunt u de dealer er toe bewegen een diagnose specialist in te schakelen.