Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Na vervanging van de banden en uitlijnen van de auto zijn er problemen met de luchtvering, kan dit door het uilijnen komen?

Vraag gesteld door Henkuit69 op 22 juli 2016

Vorige week donderdag 14 juli is mijn Mercedes E220 voorzien van nieuwe banden en meteen uitgelijnd. Vanaf dat moment begint het... bij het starten komt steeds de melding STOP CAR, na 2 dagen doet hij dit zelfs tijdens het rijden.. En als ik na het weekend in mijn auto wil stappen komt hij achter niet eens meer omhoog. Met gevolg dat ik de auto niet kan gebruiken, gelukkig is er nog de auto van mijn vrouw...
Na een bezoek aan de desbetreffende garage met de vraag of dit kan komen door het uitlijnen sta ik buiten met het antwoord NEE! wij hebben vaker een Mercedes en als u een klacht wil indienen komt u maar terug als de manager er is. Heeft de medewerker van de garage gelijk? kan het probleem niet door het uitlijnen komen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt of er een mogelijk verband is tussen uitlijnen (controle en indien nodig correctie van de wielstanden) aan uw auto en een storing aan de luchtvering.

Eerst zal moeten worden vastgesteld wat er precies aan de hand is met de luchtvering. Als dat bewijs oplevert dat de garage die de auto heeft uitgelijnd ook de storing heeft veroorzaakt, dan kunt u de garage aansprakelijk stellen.