Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

welke trekhaak past er onder een Dacia Duster van 2018

Vraag gesteld door 19pindakaas37 op 17 juni 2018

ik heb een Dacia Duster van 2015 met trekhaak. nu heb ik een nieuwe Dacia Duster van 2018. nu is mijn vraag welke trekhaak pas er onder deze Duster.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een trekhaak onder uw nieuwe Dacia Duster en vraag welke trekhaak past.

De enige trekhaak die onder de Duster type III past (vanaf 2018) is de trekhaak die voor de Duster III is gebouwd. Overzetten van de trekhaak van uw Duster II uit 2015 is geen optie want dat gaat niet passen. Bovendien os overzetten ook niet altijd goedkoper, mocht dat de motivatie zijn.

Er zit prijsverschil tussen een vaste en afneembare haak. De prijs van een afneembare (alleen het onderdeel) is bijna twee keer zo hoog. Bij een afneembare trekhaak is het daarom wel raadzaam om uit te (laten) rekenen wat goedkoper is; overzetten of nieuw monteren. Uiteraard moeten dan ook de kosten voor demontage worden meegenomen, reken op anderhalf uur. En wat ook kan meespelen is de inruilprijs van uw Dacia mét en zonder trekhaak. Daar kan verschil tussen zitten.

Neemt u dit alles mee in de onderhandelingen, ók het gegeven dat een trekhaak achteraf elders kan worden aangebracht, en waarschijnlijk voor een lager bedrag. Bij eventuele trekhaak gerelateerde (elektronica) storingen kunt u in dat geval alleen niet bij uw dealer aankloppen.