Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderdelen voorziening

Vraag gesteld door C. Diemel op 22 januari 2018

Voor mijn 1 jaar oude auto is geen carterpan te leveren. Ik heb stad en landen afgebeld. In heel europa is geen carter pan leverbaar.
Het gaat om een peugeot boxer, geleverd november 2016.
Ik wacht nu al sind half november op dit onderdeel. Er is geen zicht op levering

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw auto heeft een nieuwe carterpan nodig. Deze is echter voorlopig niet leverbaar.

Als u een (nieuwe) auto koopt mag u er als consument van uit gaan dat de nodige onderdelen nog zeker een jaar of tien te leveren zijn. In uw geval is er echter een probleem met de levering op dit moment. Ik kan mij voorstellen dat dat heel lastig is. Ik hoop dat u nog wel met uw auto kunt rijden.

In uw geval ga ik ervan uit dat wordt gerepareerd op basis van garantie. Het geleverde onderdeel is niet leverbaar. De vraag is wat u nu kunt doen. Als de garage als goed vakman werkt en het onderdeel inderdaad niet eerder verkrijgbaar is, kunt u de garage niet aanspreken voor verdere schade. De dealer heeft geen directe invloed op de levering van onderdelen vanuit de fabriek. Wel zou de dealer na kunnen gaan of er (tijdelijk) een alternatief onderdelen geplaatst kan worden.

Kunt u nog rijden met uw eigen auto, dan zult u helaas geduld moeten hebben. Kunt u niet meer rijden met dit gebrek, dan zou kunnen praten over een leenauto. U kunt dan aangeven dat u van een jaar oude auto toch zeker niet hoeft te verwachten dat deze niet op korte termijn te herstellen is. Enige kosten voor u zijn redelijk. U spaart immers uw eigen afschrijving uit. Daarmee wordt uw nadeel zoveel mogelijk gecompenseerd.

Voor meer informatie over reparatie en uw rechten verwijs ik u naar het stappenplan reparatie en onderhoud.