Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bandenkeuze voor Outlander PHEV

Vraag gesteld door Eric U H op 7 juni 2018

Ik ben toe aan 4 nieuwe banden voor de Outlander PHEV. Aanvankelijk wilde ik voor all-seasons gaan, maar na het aandachtig lezen van uw diverse bandentests, kom ik tot de conclusie dat deze in 'zomerse' omstandigheden minder presteren dan zomerbanden, terwijl ik 80% in zomerse periode rijd.
De huidige band is TOYO 225-55-R 18 H.
Ik rijd vnl in Nl en soms in zomers buitenland; de omstandigheden in droog weer en natte omstandigheden zijn het belangrijkst.

Ik zou de testen willen hanteren om een keuze te maken maar vindt de bandenmaat niet terug. Wat is meer leidend om ergens mee te vergelijken: de breedte of de hoogte van de band ?

m vr groet

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt geschikte zomerbanden voor uw Mitsubishi Outlander PHEV.

U maakt terecht een bewuste overweging tussen all seasonbanden en de gebruikelijke zomerbanden. Op basis van uw gebruik denk ik dat een set nieuwe zomerbanden inderdaad het best aansluiten op uw gebruik.

Een SUV zomerbandentest in deze maatvoering is er helaas niet. Voor een vergelijkbare test is in eerste instantie een overeenkomstige hooogte-breedtemaat (in uw geval 55) een gebruikelijk uitgangspunt op zoek naar de meest geschikte test. In dit geval wil ik de SUV bandentest uit 2017 toch als meest representatief beschouwen. De maatvoering maakt deze vergelijking niet logisch maar wel het type band, in dit geval dus gericht op het (kleinere) SUV segment. Uw Outlander valt duidelijk in de grotere klasse maar denk toch dat deze test u wel een duwtje in de goede richting geeft, wat mogelijk een geschikte vervanger kan zijn voor de huidige Toyo's.