Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor kapot in 4 jaar tijd

Vraag gesteld door Raj_112 op 13 maart 2018

Ik heb een 4 jaar oude range rover sport van de dealer. Maar motor is kapot gegaan. Auto heb ik zelf anderhalf jaar geleden gekocht voor 80.000 euro maar moet nu 20.000 euro kosten gaan maken voor een kapotte motor. Bij de dealer gekocht en dealer onderhouden. Heb ik nog enige rechten? Of kan ik niemand en niks hiervoor aansprakelijk stellen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt 1,5 jaar geleden een Range rover sport gekocht bij de dealer. De auto is inmiddels 4 jaar oud en heeft een kapotte motor. De vervanging daarvan kost €20.000U wilt weten of u iemand daarvoor aansprakelijk kan stellen.

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden zou ik graag willen weten of het hier gaat om een diesel- of benzinemotor. Voorts zou ik ook willen weten hoeveel kilometer de auto gelopen heeft en wat er precies kapot is aan de motor.***

Reactie van Raj_112:

Bedankt voor je reactie. Gaat om een sdv diesel met 140.000 op de teller. Probleem is dat er inwendig iets in de motor is kapot gegaan wat de land rover dealer mij heeft bekend gemaakt. Ze zijn nu met hoofdkantoor bezig voor een coulance beleid maar ik moet op weinig steun hopen werd mij gezegd.