Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overweging om Mercedes Benz CLK Coupe aan te schaffen

Vraag gesteld door DivaDenise op 29 augustus 2015

Beste lezer,

Ik overweeg over te gaan tot de aankoop van een MB CLK 280 Coupe uit 2008.

Betreft volgens de verkoper een van de eerste Belgische eigenaresse aangeschafte auto die nu 87.000km op de teller heeft staan.

Deze auto is vanuit Belgie geïmporteerd. Nederlands kenteken 4 xtg 04.

Graag wil ik van u weten wat een juiste aankoopprijs voor deze auto is en op welke punten dien ik te letten bij het maken van een proefrit.
Wat zijn de tips, tops en flops van dit type auto?
Is er een keuring door de ANWB of andere instantie mogelijk en wat zijn daarvan de kosten?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De Mercedes-Benz C-klasse, waar de CLK een direct afgeleid model is, hebben wij als occasion getest

Deze auto heeft voor zijn leeftijd weinig gereden. Dat kan natuurlijk, maar de onderhoudshistorie is wel belangrijk om te hebben. U moet zekerheid krijgen over een kloppende kilometerstand. Via de tellerstandhistorie van de RDW (voorheen Nationale Auto Pas) gaat dat voor de periode dat de auto in het buitenland heeft gereden niet lukken, want de registratie gaat pas in op het moment dat de auto in Nederland in gebruik is genomen. Op een importauto rust dan al gauw de (terechte of onterechte) verdachtmaking van een teruggedraaide teller. Dat kan een reden zijn om minder te willen betalen voor een auto die in het buitenland heeft gereden, en dat kunt u gaan merken bij de inruil. Check ook of de auto die u wilt gaan kopen in het verleden geen schade heeft gehad.