Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb een auto gekocht bij een Bovag erkende toyota dealer maar nu kreeg ik te horen dat ik eigenlijk een aankoopkeuring had moeten doen?

Vraag gesteld door MHalbe op 18 juni 2018

Via Toyota.nl een RAV4 gevonden, bij een erkende Bovag Toyota dealer in Helmond ( Oostendorp) Op het koop contract krijg ik 6 maanden Bovag garantie, ik hoorde dat dat niets meer vooorsteld?
En dat ik een aankoopkeuring had moeten laten doen. Ik heb die auto nog niet betaald want ze zijn hem aan het klaar maken. Kan ik alsnog een aankoop/opleverings keuring laten verrichten en moet een garage daarmee in stemmen voor de betaling. Stel dat de auto niet goed is kunnen ze dat repareren voor de betaling. Heb ik hier recht toe?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een aankoopkeuring verstandig geweest zou zijn.

Ik ben van mening dat u bij een Toyota dealer met 6 maanden Bovag garantie een veilige deal heeft gesloten. Bovag garantie stelt zeker wel wat voor en bestrijkt op een paar details na de hele auto.

Natuurlijk is een aankoopkeuring vóór de koop een stuk extra zekerheid voordat je je handtekening zet. Maar met in dit geval 6 maanden Bovag garantie én de koop bij een Toyota dealer, zie ik geen toegevoegde waarde in een aankoopkeuring. Daarbij komt ook dat de ANWB Autokeuringen inmiddels niet meer worden uitgevoerd en wij dit per defintie al niet meer kunnen aanbieden. Maar ik wil benadrukken dat ik géén beren op de weg zie en de Bovag garantie een prima stok achter de deur is wanneer er iets niet goed blijkt.