Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke kinderstoel heb ik nodig?

Vraag gesteld door Zjostie op 3 januari 2018

Mijn zoon is 4 jr oud, 18 kg en 1 meter groot. Welke autostoel moet ik hebben voor hem? op de website vindt ik geen duidelijk antwoord. Wel of geen kinderveiligheids systeem, wel of geen zitverhoger?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over een geschikte kinderstoel voor uw zoon van 4 jaar.

Voor wat betreft de maat komen we uit in een stoel in Groep II (van 15 tot 25 kg, vanaf circa 4 jaar), volgens de norm ECE-R44.

Groep II en III (22-36 kg) worden vaak samengevoegd in één stoeltje. Die vormt in de praktijk de categorie 4 tot 12 jaar. De stoeltjes zijn zitverhogers met rugleuning. Het kind wordt in dit stoeltje met de 3-punts autogordel vastgezet.

De ANWB test ieder jaar de kwaliteit van autostoeltjes. Dat gebeurt in samenwerking met Europese zusterclubs en consumentenorganisaties. Zo ontstaat een goed inzicht welke stoeltjes veilig zijn, en welke u beter niet kunt kopen.

 


***

 

 

 

Reactie van Zjostie:

 

 

Hallo,
dank u voor de snelle reactie. Ik begrijp dat mijn zoontje dus met de 3-punts gordel van de auto vastgezet mag worden. Maar op uw site lees ik ook de basisregel, dat kinderen kleiner dan 1,35m in een goedgekeurd en passend kinderbeveiligingssysteem moeten zitten.
(https://www.anwb.nl/auto/themas/kinderen-in-de-auto/kinderzitje-de-regels).
Moet mijn zoontje met een kinderbeveiligingssysteem of 3-punts gordel vast gezet worden?

 


***

 

 

 

Reactie van Zjostie:

 

 

Help, wie weet er een antwoord op mijn voorgaande vraag?