Naar artikel

Ik ervaar een probleem met mijn s tronic versnellingsbak. De garage kan het niet oplossen.

Vraag gesteld door Bob68 op 3 maart 2016

Auto is diverse malen in de garage geweest. Standaard verhaal is: we hebben met de auto gereden en we hebben het probleem niet kunnen constateren.

De versnellingsbak schokt echter en doet dat soms vaak en soms niet maar met name bij gas geven na afremmen of bij een vluchtheuvel.
Op diverse internetfora kom ik veel gelijksoortige problemen tegen. Ik heb een tijd geleden de moed opgegeven maar wil de auto nu verkopen en moet eerlijk zijn naar de nieuwe eigenaar over het probleem dat ik ervaar met de auto. Ik heb de klachten binnen de garantie gemeld. Kan ik van de garage eisen dat eventuele klachten van de volgende eigenaar voortkomend of gerelateerd aan mijn klachten onder garantie gerepareerd zullen worden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt niet tevreden te zijn over het schakelgedrag van de S-tronic automaat.

Overdraagbare garantie
Het is niet duidelijk of de auto nieuw is gekocht of als occasion. In ieder geval is fabrieksgarantie overdraagbaar en zou de volgende eigenaar bij geconstateerde gebreken daar een beroep op kunnen doen. Bovag garantie is niet overdraagbaar.

Ontevreden over transmissie
Erg vervelend dat u niet tevreden bent over de transmissie en dat de dealer dit niet herkend en erkend. Nu zijn dit soort specifieke klachten en eigenschappen voor de S-tronic en DSG zéker geen incident. U zou als laatste poging een DSG en S-tronic specialist kunnen raadplegen die soms softwarematige oplossingen kan aanbieden. In ieder geval is het schokkerige schakelgedrag van dit soort transmissies voor hun dagelijkse kost en komt men vaak wel tot een oplossing.

Voor meer info zie de DSG dokter.