Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Duitsland, ontheffing, milieuzone, auto, historisch kenteken

Vraag gesteld door rbellekens op 20 februari 2018

Ik heb een oudere auto met historische kenteken en wil naar milieuzone in Duitse steden rijden. Mag ik op een kopie van het kentekenbewijs deel 1 mijn naam en adres weglakken en deze op het dashboard leggen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de ontheffing voor oldtimers voor milieuzones in Duitsland.

Oldtimers met een Nederlands kenteken, met een datum eerste toelating van ouder dan 30 jaar, zijn vrijgesteld. Zij mogen dus de milieuzone inrijden zonder milieusticker.

Bij het parkeren van een oldtimer in een milieuzone, moet dan wel een kopie van het Nederlandse kentekenbewijs deel I (daar staan géén NAW gegevens op) of een FIVA Identity Card duidelijk zichtbaar geplaatst zijn. Informatie over deze Identity Card is te vinden op fehac.nl.***

Reactie van rbellekens:

Wat is/zijn 'NAW gegevens'?
Sinds oktober 2017 heb ik een historsch kenteken welke slechts bestaat uit (1) kenteken deel 1 (waarin opgenomen naam en adres van eigenaar) en (2) de brief met tenaamstellingscode. Kan ik een kopie van deel 1 op dashboard leggen waarin de naam en adres zijn doorgestreept?***

Reactie van Jos van der Drift:

NAW staat voor Naam, Adres en Woonplaats. Ondanks het historische kenteken is het inderdaad slim om een kopie van het kenteken deel 1 op het dashboard te plaatsen. Inderdaad met de NAW gegevens onleesbaar. Dat is ook niet relevant om vast te stellen dat het een oldtimer is.