Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

tol Italië

Vraag gesteld door Laarman1 op 12 mei 2018

Op 11/05/2018 reden wij vanaf Brescia naar Milaan over de A35. Aangekomen in Milaan accepteert de tolautomaat ons kaartje niet. Na op de hulpknop gedrukt te hebben werden we daarna zeer onduidelijk te woord gestaan. Uiteindelijk moesten we maar liefst eur 76,10 betalen. Dit heb ik niet gelijk gedaan waarna een "mancato pagamento" / bon werd uitgeprint en de slagboom open ging. Nu moet ik binnen 15 dagen dit bedrag overmaken. Echter dit lijkt me niet de bedoeling. Ik weet niet wat het tarief is voor dit traject, maar dit zal lijkt me veel minder zijn. Hoe nu te handelen? Kan de ANWB mij hierbij helpen? Heb de bon en de tolticket gewoon

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over tol die u moet betalen voor een route in Italië. Ter plaatse deed uw kaartje het niet. U heeft nu bericht ontvangen over het bedrag dat u moet betalen. U vermoed dat dit bedrag te hoog is.

Het is mogelijk dat u een bedrag moet betalen voor het hele traject als u niet kunt aantonen waar u de tolweg bent opgereden. Het is in dat geval dus zaak om aan te tonen waar u de tolweg bet opgereden. Heeft u bijvoorbeeld het kaartje nog? In dat geval zou u een bericht kunnen sturen naar de innende instantie, met daarbij een kopie vanhet kaartje en uitleg van wat er is gebeurd.

Vergelijkbare vragen zijn op het platform eerder gesteld. De antwoorden hierop zijn ook voor u interessant.