Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade velg na botsing

Vraag gesteld door Martin4 op 6 november 2018

Ik heb een botsing gehad (beide auto's ong 10-20km/uur) met een andere auto waarbij ik schade heb aan mijn spatbord rechts voor ( het plaatwerk boven mijn rechterwiel). Dat deze vervangen moet worden bestaat geen twijfel over.

Ook heb ik lichtelijk schade aan mijn velg, ik ben een aantal garages langsgeweest en de helft zegt het wiel moet er af alles nakijken of er iets scheef zit, lagers, nieuwe velg en opnieuw uitlijnen anders rij je alles kapot binnen 3 maanden.
Andere garages zeggen: zo laten als je nergens last van hebt bijv: stuur wat naar één kant trekt. Hier heb ik geen last van."Laat je niet gek laten maken met onnodige werkzaamheden".

Ik ben WA-verzekerd en het is mijn schuld dus ik moet mijn schade betalen. Ik heb een auto van 12 jaar oud met een waarde van ong. 1750-2000 euro. Alle werkzaamheden aan het wiel bovenop kosten van het plaatwerk komen neer op ruwweg 400 euro. Nogal fors dus voor een auto met deze waarde.

Mijn vraag hoe nodig acht u deze controle/ dit werk aan het wiel?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na een aanrijding is de rechter wieldop beschadigd. De auto stuurt goed en trekt niet naar een kant.

Als ik naar de wieldop/velg kijk zie ik meerde beschadigingen, onder anderen van een stoeprand.

Bij dit evenement lijkt het wiel aan de bovenzijde geraakt.

Als de velg niet gedeukt is en de auto stuurt goed verwacht ik geen grote problemen.

Voor de zekerheid zou ik de wielstanden laten controleren. Als de wielstanden goed zijn weet u zeker dat er niets verbogen is.


***

 

 

Reactie van Martin4:
De wieldop is inderdaad beschadigd door parkeren maar door de aanrijding is de velgrand heel lichtelijk gebogen en de wieldop verder beschadigd.

De wielstand zelf is in orde merk dus ook geen verschil tijdens het rijden

Bedankt voor uw heldere reactie dit scheelt me enorm! Ik laat het balanceren.