Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dakkoffer op Toyota Avenis Hatchback, maximale lengte

Vraag gesteld door Tubby op 4 augustus 2016

Hallo, Ik wil op mijn Toyota Avenis Hatchback 2001 (daklengte is 137 cm) een dakkoffer plaatsen. Liefst zo groot mogelijk maar als ik een hele grote neem gaat de achterklep niet meer open. Wat adviseert u als maximale lengte?
XL: Buitenmaten 215 x 90 x 43 cm
L: Buitenmaten 191 x 81 x 42 cm
M: Buitenmaten 148 x 97 x 42 cm

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke maat dakkoffer ik zou adviseren voor uw Toyota Avensis Hatchback. Deze Avensis heeft een vrij korte daklijn. De scharnierpunten van de achterklep zitten bij dit model ver naar voren. Een dakkoffer die aan de achterkant oversteekt zit het openen van de klep in de weg. Het hangt er wel van af hoe hoog de dakdragers zijn, dus hoe hoog de bodem van de dakkoffer komt te liggen. De achterklep kan de koffer raken met de achterruit, waardoor hij niet geheel open kan, maar misschien is de opening toch voldoende om bij de bagageruimte te komen. Een koffer mag aan de voorkant ook wat uitsteken, maar het geheel moet niet teveel uit balans zijn.

Het uitsluitsel zal toch moeten komen van passen in de praktijk, ik zou dan de XL en de L proberen. Bij een webwinkel kunt u niet van tevoren passen (of u moet er twee kopen en één terugsturen) maar misschien kunt u bij een verhuurder terecht om te passen en meten. Die heeft er in ieder geval ervaring mee.