Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat is de toegevoegde waarde van de toyota (yaris) hybride zekerheidscontrole?

Vraag gesteld door BJ de Bree op 30 april 2018

Toyota biedt de mogelijkheid te kiezen uit 'uw eigen onderhoudspakket'. Ga je bij een 'kleine beurt' voor een 'budgetpakket (oliewissel en basisinspectie), dan betaal je 124 euro. Kies je voor een 'standaardpakket' van 200 euro, dan krijg je het volgende erbij: pechhulp europa (hebben we niet nodig !), 12V accu controle, Hybride Zekerheidscontrole, additionele controles (niet ingevuld !!). De 12V accu controle lijkt me nogal onzinnig bij een kleine beurt. In het onderhoudsboekje staat gespecificeerd wat bij de kleine beurt tevens geïnspecteerd en mogelijk bijgevuld dient te worden ! Opvallend: de Hybride Zekerheidscontrole (ook niet gespecificeerd in de folder Toyota op Maat onderhoud !) kan ik bij groot onderhoud in het onderhoudsboekje niet op deze manier terugvinden, en dat lijkt me nogal vreemd ! ALS het een essentieel onderdeel van groot onderhoud moet zijn, en dat neem ik nu maar even aan, dan zou in het onderhoudsboekje moeten staan wat er dan precies geïnspecteerd wordt.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de hybride zekerheidscontrole bij een 'standaardpakket' onderhoudsbeurt.

Ik wil u wijzen op de informatieve pagina van Louwman met ook het verhelderende filmpje. Wanneer ik inhoudelijk kijk naar de hybride gerelateerde werkzaamheden dan zie ik dat niet als een aanbevolen ingreep. Ik denk ook dat dit daarom niet bij het gebruikelijke onderhoud is inbegrepen maar men wel min of meer suggereert dat dit belangrijk is door dit aan het 'standaardpakket' toe te voegen. Alsof het 'budget pakket' summier onderhoud is met de hand op de knip en 'standaard' eigenlijk gebruikelijk en aanbevolen is.

Wanneer u de betreffende pagina heeft bezocht en het verhelderende filmpje bekeken, zou ik me kunnen voorstellen dat u daarvan niet echt de meerwaarde ziet. In ieder geval is dat mijn mening. De hybride techniek van Toyota is zo ontzettende betrouwbaar en dat feitelijk al meer dan 20 jaar. Ik zie hier eerder een slim verdienmodel van Toyota dan een extra stuk zekerheid dat u hiermee aanschaft. Wat mij betreft is het 'budget pakket' goed genoeg voor deze zeer betrouwbare auto.