Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snelheidsovertreding provinciale weg ontvangen, op beschikking staat dat max. snelheid 50 km. per uur maar bij ons weten is dat 80 km.

Vraag gesteld door lid sinds 1994 op 3 mei 2017

Snelheidsovertreding gehad voor 67 km. waar 50 km. is toegestaan volgens beschikking, betreft echter provinciale weg N639 Chaamseweg, Ulvenhout AC waar 80 km is toegestaan volgens ons. Als er beperkingen zijn (bv door werkzaamheden) en er geldt een afwijkende snelheid moet dit dan op de beschikking vermeld staan.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een snelheidsovertreding begaan waarvoor u een beschikking ontvangen hebt. U reed op een provinciale weg 67 km per uur. Op de beschikking blijkt dat daar 50 km per uur gereden mag worden waardoor u met 67 km per uur dus te hard gereden zou hebben. Omdat u in de veronderstelling was dat u op die provinciale weg 80 km per uur mocht rijden, vraagt u zich af of de daarop afwijkende maximumsnelheid aangegeven moet worden op de beschikking.

Maximumsnelheid N-weg

Zodra u de bebouwde kom verlaat geldt, tenzij anders aangegeven, een limiet van 80 km/uur voor de doorgaande provinciale wegen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de N-weg doorgaat binnen de bebouwde kom waardoor er een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Er is dus in dat geval geen sprake van een afwijkende maximumsnelheid.

informatie over snelheid vindt u op onze website.