Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

proefrit accu probleem

Vraag gesteld door 8691 op 10 november 2017

Ik zou een proefrit met een Hyundai i10 maken. De verkoper wilde de auto klaarzetten maar de accu bleek leeg te zijn (het lichtje was blijven branden volgens de verkoper). Met een accupack heeft hij de accu opgeladen en we konden gaan. Binnen 500 meter was de accu weer leeg. Terug naar de dealer en de accu opnieuw opgeladen met de accupack. Dit keer kwamen we verder. Maar na een paar kilometer op een druk kruispunt weer de accu leeg. (we hadden gelukkig de accupack mee) We zijn teruggegaan uiteraard. Maar betekent dit dat de accu slecht is en vervangen moet worden of kunnen er ook andere oorzaken zijn. De verkoper heeft beloofd het in orde te maken en ik ga dan eerst nogmaals een proefrit maken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een lege accu ten tijde van een proefrit.

U zou inderdaad het beste nogmaals een proefrit kunnen maken. Dit is 'n beetje een valse start en kan ik me voorstellen dat de proefrit 'n beetje met knikkende knieën is afgelegd. Ik weet zeker dat een nieuwe poging met nieuwe accu een betere basis is om te bepalen of dit een verantwoorde koop is.

Ik ben er overigens van overtuigd dat het slechts de accu betreft en zou het me verbazen wanneer de uitstekende I10 het niet gaat worden.