Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

onderhoudsinterval hyundai ix 20 van juni 2011

Vraag gesteld door zeger48 op 8 maart 2017

Bij universele garages wordt mij verteld dat de onderhoudsinval voor een grote beurt ( o.a. remvloeistof, bougies, luchtfilter, motorolie vervangen) eens in de 60.000 km hoeft te gebeuren. Bij 38.000 km (juli 2013) en 69.000 km (juni 2015) is bovenstaande gebeurd bij de officiele hyundai garage. Nu mijn garantie afgelopen is ben ik naar diverse universele garages gegaan. Alle universele garages zeggen dat een grote beurt bij 105.000 km en leeftijd auto 5 jaar en 9 maanden niet nodig is. Mijn hyundai garage zegt van wel.
Wat is nu de onderhoudsinterval voor een grote en een kleine beurt?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar het onderhoudsschema van een Hyundai IX20.

U geeft niet op om welk type IX20 het gaat.

ANWB adviseert om het onderhoud volgen het schema te volgen. Hyundai geeft aan dat de auto 1x per jaar of elke 30.000 km onderhoud nodig heeft.

Het onderhoudsschema kunt u vinden in uw serviceboekje of in de handleiding.

Vooral bij weinig kilometers per jaar is het belang van onderhoud groot. Een auto die weinig kilometers op jaarbasis rijdt maakt ook meestal veel korte ritjes waardoor de motor en vooral de motorolie niet op temperatuur komt met extra vervuiling tot gevolg.

Remvloeistof is hygroskopisch en neemt vocht op wat het kookpunt van de remvloeistof verlaagt en corrosie in de leidingen bevordert. Daarom is verversen eens per 2 jaar.