Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

meningsverschil met garage

Vraag gesteld door jandommelen op 23 januari 2018

Mijn in november gekochte Hyundai ix20 rijdt niet lekker. Het stuur reageert met schokjes, waardoor ik op rechte stukken zig-zag moet rijden. De garage zegt na testritten dat er niets aan de hand is. Wat kan ik anders doen dan inruilen? is zo'n technisch probleem bij U bekend?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U klaagt over het rechtuit stuurgedrag van uw Hyundai IX20.

Ik herken de klacht niet en kom in testverslagen soortgelijke kritische opmerkingen ook niet tegen. Ik begrijp dat u er met de dealer niet uitkomt omdat de klacht niet erkend wordt. Om concreet de conclusie te kunnen trekken of het hier gaat om een gebrek óf producteigenschap zou een overeenkomstige IX20 uitsluitsel moeten geven.

Wanneer bij proefrit er duidelijk sprake is van een ander stuurgedrag, heeft u feitelijk het bewijs dat het iets exemplarisch is en beschouwd mag worden als een gebrek. Misschien kunt u in overleg met de dealer éérst deze uitdaging aan gaan. Het inschakelen van een expertise bureau is altijd nog mogelijk maar erg kostbaar met een financieel risico bij ongelijkheid. Hopelijk kunt met het genoemde voorstel verder.