Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het energiecontract van de ANWB

85% van de tijd goedkoper geweest dan een vast en variabel tarief

Bereken je maandbedrag 

Het energiecontract van de ANWB

Bespaar thuis extra als stroom het groenst en goedkoopst is

De ANWB levert je energie tegen inkoopprijs. Dus wij rekenen niet, zoals de bekende energiebedrijven doen, winstmarge op de kilowattuur stroom en kuub gas die je verbruikt. Zo ben je gemiddeld voordeliger uit. Doe je ook nog eens de (vaat)was tijdens de uren dat stroom het goedkoopst is, dan bespaar je zelfs tot ruim 200 euro extra.

Profiteer van energie tegen de inkoopprijs

De ANWB rekent geen (winst)marges bovenop de inkoopprijs van de kWh stroom of mgas die jij gebruikt. Een dynamisch tarief. Hiermee was je de afgelopen jaren 85% van de tijd goedkoper uit dan met een vast of variabel tarief.

Bespaar extra: draai een was als stroom het goedkoopst is

Plan je je verbruik als stroom het goedkoopst is, dan bespaar je extra. De prijs wisselt namelijk per uur. Profiteer hiervan met je grootverbruikers als de wasmachine, vaatwasser en wasdroger.

Was en droog écht op zon en wind

De stroomprijs is een kwestie van vraag en aanbod. Het mooie: hij ligt juist het laagst als er volop stroom uit zon of wind wordt opgewekt. We hebben dan een overvloed aan elektriciteit op het Nederlandse net. Plan juist dan je (vaat)wasjes en droger, bespaar geld én benut echt duurzame stroom.

Zie ook waar je kan besparen op gasverbruik

De inkoopprijs van gas verschilt niet per uur, maar per dag. Wél laten we in de app je verbruik en kosten in elk uur op de dag zien. Zo zie je hoeveel je mogelijk kan besparen door de verwarming op tijd een graadje lager te zetten of wat korter en minder heet te douchen.

Bespaar gemiddeld bijna 300 euro per jaar

Stem je je grote stroomverbruikers af op de groenste en goedkoopste uren, dan kun je gemiddeld bijna 300 euro per jaar besparen. Vergeleken met een vast en variabel tarief. Maak je geen zorgen: ook als je energie blijft verbruiken zoals je dat nu doet, denk aan de tv en lampen, blijf je gemiddeld voordeliger uit.

Wat wordt jouw maandbedrag?

Vul je gegevens in en zie direct wat jouw maandelijkse voorschotbedrag wordt op basis van je verwachte verbruik per jaar.


Lees meer over besparen met een dynamisch energiecontract

Veelgestelde vragen ANWB Energie

Lees hier alle veelgestelde vragen over ANWB Energie