Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Taxi betalen met creditcard

Betaal je taxiritje met je creditcard, ook in het buitenland

Met een creditcard kun je vrijwel over de hele wereld betalen in vrijwel alle situaties. Zelfs je taxirit kun je afrekenen met jouw creditcard.

Als je een taxi nodig hebt en daarbij graag gebruik wilt maken van je creditcard, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Je kunt namelijk niet in elke taxi, met elke creditcard betalen. Heb je een American Express of een Mastercard? Dan is de kans klein dat je in de taxi niet kunt afrekenen met je creditcard. Met een Visa card heb je de beste kans om te betalen in een taxi. Visa is namelijk wereldwijd het meest geaccepteerde betaalmiddel.

Natuurlijk moet de taxi wel de mogelijkheid bieden voor creditcardbetalingen. Als je een taxi reserveert is het daarom handig om van te voren aan te geven dat je graag met creditcard wilt betalen.

Ook als je geen taxi reserveert doe je er verstandig aan om, voordat je rit start, aan te geven dat je met creditcard wilt betalen. Laat je creditcard zien, zodat de taxichauffeur weet wat voor type kaart je hebt en kan aangeven dat het geen probleem is.