Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voor- en nadelen van lenen

Geld lenen doe je niet iedere dag. Daarom wil je een weloverwogen keuze maken. ANWB zet de voor- en nadelen van lenen voor een auto op een rij.

Waarom geld lenen voor een auto?

Niet iedereen heeft voldoende (spaar)geld voorhanden om een nieuwe of gebruikte auto direct af te rekenen. Maar als je voor werk of  gezin afhankelijk bent van een auto is het erg vervelend als die zekerheid wegvalt. Het liefst zou je de volgende dag alweer de beschikking hebben over een andere auto. Een autofinanciering kan dan uitkomst bieden.

De voordelen van lenen 

  • Je bent eigenaar van de auto die je met geleend geld hebt gekocht. Verkoop je de auto weer? Dan is de restwaarde voor jou.
  • Je betaalt een vast maandbedrag dat past bij jouw persoonlijke situatie. 
  • Je weet vooraf precies wat je voor de lening gaat betalen. Geen verborgen kosten. 
  • Kun je de lening (gedeeltelijk) eerder aflossen? Dit kan altijd.

Om rekening mee te houden

Een lening moet natuurlijk afgelost worden. Elke maand betaal je een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Dit noem je het ‘maandbedrag’. Bekijk goed of je dit geld elke maand kunt missen. Neem hier ook toekomstige wijzigingen in mee. Ga je verhuizen of komt er een baby? Dit heeft allemaal invloed op je portemonnee. 

Flexibel lenen

Betrouwbare kredietverstrekkers hanteren strenge toelatingseisen. Er wordt onder meer gekeken of de lening die je wilt aangaan past bij jouw persoonlijke situatie. Verder bieden de meeste kredietverstrekkers de mogelijkheid de lening – in z’n geheel, of in delen – op elk moment eerder af te lossen. Hier staat bij Ledenvoordeel partner Findio geen boete tegenover. Jouw situatie kan veranderen en daarmee je leenwensen. 

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.