Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zelf olie peilen? Koelvloeistof checken? Zo doe je dat!

Smart Driver geeft tips en advies om je auto te onderhouden

Regelmatig olie peilen is belangrijk om problemen met het motorblok te voorkomen. Maar hoe doe je dat? En welke olie heeft jouw auto nodig? Hoe moet je de andere vloeistoffen checken en bijvullen? En wanneer moet je nou eigenlijk die bandenspanning controleren?

Smart Driver van de ANWB geeft adviezen om je auto in topconditie te houden. Bovendien maakt het systeem  van je auto een ‘slimme auto’ en worden mogelijke storingen al vroeg opgemerkt. Hiermee voorkom je veel pechgevallen en dure reparaties én krijg je snelle hulp bij een ongeval.

Tips voor onderhoud

Dat Smart Driver vroegtijdig pech of storingen ziet aankomen is mooi meegenomen. Maar voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Anders gezegd: door zelf af en toe wat zaken te controleren, ben je veel pechgevallen te snel af. Denk hierbij aan het op tijd peilen van de olie en het controleren van bandenspanning, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof. 

Maar hoe werkt dit? En kan iedereen dit zelf doen? Met de Smart Driver app wordt het wel heel eenvoudig. Veel tips zijn namelijk afgestemd op jouw auto. Zo geeft de app precies aan welke olie in jouw motorblok moet. Omdat controleren van allerlei autovloeistoffen en bandenspanning bij de meeste mensen niet op het prioriteitenlijstje staat, stuurt Smart Driver je via de app geregeld een herinnering om zo’n controle uit te voeren.

Stap voor stap

Daar blijft het niet bij, want de app helpt je met zo’n herinnering meteen op weg. Elke handeling wordt namelijk op een heldere manier uitgelegd zodat je de kleine onderhoudswerkzaamheden stap voor stap kunt uitvoeren. Zo voorkom je dat je motor ongewenst warmloopt – of nog erger: vastloopt – door een tekort aan olie of koelvloeistof. Of dat je geld kwijt raakt door de verkeerde bandenspanning. Wist jij dat teveel of te weinig lucht in de banden jaarlijks tot wel 150 euro aan extra brandstof kan kosten? Nog afgezien van extra bandenslijtage of zelfs een klapband als gevolg van de verkeerde bandenspanning.

Extra hulp?

Alle tips en herinneringen heb je met Smart Driver altijd bij de hand. Wil je dit stukje extra hulp? Kijk dan op onze Smart Driver-pagina. Daar vind je meer informatie over het voorkomen van pech en storingen, wat Smart Driver kost en of het in jouw auto functioneert.