Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zo werkt Smart Driver

In deze videoserie leggen we je alles uit over Smart Driver

Smart Driver is een nieuwe service van de ANWB Wegenwacht. Door middel van een connector in je auto en de Smart Driver app op je telefoon weet je precies wat er aan de hand is.

Bijvoorbeeld als één van de dashboardlampjes gaat branden. De app geeft dan advies wat je moet doen. Ook voor kleine werkzaamheden die je zelf kunt doen (zoals je koelvloeistof bijvullen of banden oppompen) krijg je een seintje en instructies. Daarnaast biedt Smart Driver crash-assistentie wanneer er sprake is van een ongeluk. En bij storingen ontvang je een waarschuwing waarbij indien nodig een expert contact met je opneemt.

Maar hoe voorkomt Smart Driver dan precies autopech en welke problemen kan het slimme systeem detecteren?

Zo voorkomt Smart Driver autopech

Smart Driver is de ideale aanvulling op je Wegenwacht-pakket. Met Smart Driver vertelt jouw auto je namelijk wanneer hij aandacht nodig heeft. In deze eerste video vertellen we alles over de werking van Smart Driver.

Accuproblemen detecteren met Smart Driver

Met de ANWB Smart Driver App kun je accuproblemen vroegtijdig detecteren. Bijvoorbeeld als je een accuprobleem hebt en de dynamo niet goed meer werkt. Wat kun je daar zelf aan doen, wat doet de Wegenwacht en wat doet de garage?

Remblokken vervangen? Hoe werkt dat en hoe vaak moet het?

Brand het lampje van de remmen? Met de ANWB Smart Driver App kun slijtage aan de remmen vroegtijdig detecteren. Moeten ze vervangen worden? Wat kosten remblokken en wat is dan de levensduur?

Koelvloeistof bijvullen

De ANWB Smart Driver App detecteert problemen in de auto. Zo ook wanneer je een koelvloeistofprobleem hebt en de motor oververhit raakt. Hoe kun je zelf de koelvloeistof bijvullen, wat doet de Wegenwacht en wat doet de garage?

Roetfilter vervangen? Wie doet dat en hoe vaak?

Brand je roetfilter lampje? Hoe weet je dan of het nodig is om je roetfilter te vervangen? Of kun je het roetfilter reinigen? Zo ja, hoe dan? Smart Driver App detecteert problemen met het roetfilter voortijdig. En hoeveel kost het eigenlijk om het roetfilter te vervangen?

Brandstofpomp kapot? Dit zijn de symptomen & kosten

Brand het motorstoringslampje en denk je dat de brandstofpomp kapot is? Met de ANWB Smart Driver App weet je precies wat er aan de hand is. Moeten ze vervangen worden? Wat kost een brandstofpomp en wat is dan de levensduur?