ANWB Wandelrouteplanner

Lekker wandelen

Wandelen is misschien wel de beste manier om van A naar B te komen. Het is ontzettend gezond: je bouwt conditie op, verbrandt calorieën, traint je spieren en het heeft een positief effect op je geheugen. Vooral bij langere wandeltochten merk je deze positieve gevolgen, maar ook korte wandelingen, bijvoorbeeld naar het werk, stimuleren de gezondheid. Lopen is bovendien goedkoop: het enige waarin je hoeft te investeren is een stevig paar schoenen. Verder is wandelen ook nog eens milieuvriendelijk en prettig om te doen. Wandelroutes in Nederland kan je plannen met de routeplanner.

Wandelroutes plannen

De routeplanner geeft een uitgebreide beschrijving van de looproute en daarbij een gedetailleerde kaart. Bij de wandelroutes staat ook hoe lang je ongeveer aan het lopen bent en wat de verwachte aankomsttijd is.

Overige tips voor wandeltochten

Je kan in de routeplanner ook een tussenstop inplannen, als je bijvoorbeeld naar het treinstation wilt lopen en je voor het vervolg van je route de trein pakt. In dat geval stel je in de routeplanner het eerste deel van je route in op de optie ‘wandelen’ en het tweede deel op de optie ‘openbaar vervoer’. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie op de wandeling kan meenemen.