Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veelgestelde vragen over reizen in coronatijd

Wat fijn dat we steeds meer met elkaar op reis kunnen gaan. Binnen én nu ook buiten Europa. We helpen je graag bij een goede voorbereiding; of je nu voor een individuele reis, een reis op maat of een groepsreis kiest. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het raadplegen en navolgen van de coronamaatregelen die gelden voor, tijdens en na de reis, staat op deze pagina de belangrijkste informatie overzichtelijk bij elkaar.


Coronamaatregelen wereldwijd

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je voorzien bent van de juiste documentatie. Dat is sinds de uitbraak van het coronavirus nog veel belanrijker geworden. Paspoorten, gezondheidsverklaringen, coronadocumenten: waar moet je allemaal aan denken? Hieronder vind je een handige checklist voor jouw vakantie.

ANWB Reizen volgt de richtlijnen van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de ANVR (onze brancheorganisatie). Zelf hebben we nog extra ANWB-richtlijnen toegevoegd om je reis zo vlekkeloos mogelijk te kunnen uitvoeren. Natuurlijk hebben we veel contact met onze lokale partners en leveranciers binnen en buiten Europa. Zo doen we er alles aan om jou een onbezorgde vakantie te geven. Uit privacyoverweging vragen we niet aan jou en andere reizigers (in geval van een groepsreis) of je gevaccineerd bent. Tenzij dit voor een goede uitvoering van de reis noodzakelijk is en /of een verplichting op de reisbestemming is.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op met ons ANWB Reizen Contact Center via 088-269 0269. Zij helpen je graag verder.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.