Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Porto, Portugal old town on the Douro River.
Douro Valley, Portugal
PORTO, PORTUGAL - NOVEMBER, 2017: Banco de imagem do Porto e norte do país.  Associacao Turismo do Porto. Porto. Fotografias Daniel Rodrigues
DOURO, PORTUGAL -  23 MAY, 2018: Creditos Daniel Rodrigues
PORTO, PORTUGAL - NOVEMBER, 2017: Banco de imagem do Porto e norte do país.  Associacao Turismo do Porto. Porto. Fotografias Daniel Rodrigues
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

9-daagse fly-drive Porto en de Dourovallei

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Tijdens deze fly-drive vakantie combineer je stad en de betoverende vallei, en de kust van Noord-Portugal. Ontdek het bruisende centrum van Porto en bewonder de eindeloze wijnvelden in de Dourovallei. Dit is Noord-Portugal op zijn mooist.
  • oogstrelende uitzichten langs de Dourovallei
  • verblijf in comfortabele 4-sterrenhotels
  • inclusief rechtstreekse vluchten en huurauto

Jouw reis

Je vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Porto en ontdekt per huurauto het noorden van Portugal. 

Porto is vooral bekend om zijn fameuze portkelders, waarvan de meeste zich in Vila Nova de Gaia bevinden, aan de overkant van de rivier de Douro (een fadoshow inclusief portproeverij in Porto is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina).

Maar dit is ook dé stokvishoofdstad van Portugal. De Portugezen kennen wel 365 verschillende bereidingswijzen van dit gerecht, voor elke dag één. Het geboortehuis van de kok José Luis Gomes de Sá, de bedenker van het ultieme stokvisgerecht Bacalhau à Gomes de Sá, is hier een waar bedevaartsoord. 

De wijk Ribeira aan de noordoever van de Douro vormt het hart van de stad en is Unesco-werelderfgoed. Pak een terrasje op Praça da Ribeira, het centrale plein. Je hebt hier uitzicht op de Douro-rivier en de Luis I brug. 

Nadat je hebt kennisgemaakt met Porto ontdek je de ziel van Portugal: de Dourovallei. Kenmerkend hier zijn terrasvormige wijngaarden, quintas, geurige wijnen en ook Romeinse, Moorse en prehistorische monumenten (een korte wijnproeverij bij het hotel is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons).

Tenslotte verblijf je aan de prachtige kust van Viana do Castelo. De grootste stad van de regio Alto Minho maar wat meer zal aanvoelen als een dorp. Je vind hier niet alleen verrassende architectuur, historische bezienswaardigheden maar ook verbluffende uitzichtpunten op zowel de oceaan als rivier. 

Je verblijft in…
De eerste twee nachten vertoef je in het comfortabele viersterrenhotel Neya Porto, gelegen aan de Douro in het centrum van Porto. Vanuit dit hotel ontdek je met gemak het levendige Porto en omliggende steden. 

Je tweede verblijfadres is het rustig gelegen viersterren Lamego Hotel & Life in de Dourovallei. Lamego ligt strategisch om uitstapjes te maken in dit deel van Portugal. Natuurlijk voor een boottocht over de Douro vanuit Pinhão, maar ook voor bijvoorbeeld een bezoek aan Aveiro.

Als laatste logeeradres verblijf je in Hotel Flor do Sal aan de kust bij Viana do Castelo. Bezoek de historische bezienswaardigheden en maak een heerlijke wandeling langs de rivier of kust. 

Je verblijft in bovengenoemde hotels op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Deze reis kan niet worden verlengd.