Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
futuristic building of a railway station illuminated at night, Liege, Guillemins, Belgium
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse stedentrip Luik

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Leef je uit in Luik, een stad boordevol levenslust en temperament. Deze Maasstad ligt zo’n dertig kilometer ten zuiden van Maastricht. Het bier, de eetcultuur en de levendige pleintjes en stadswijken rijk aan patina maken Luik tot wat het is: een samenspel van oud en nieuw.
  • een gezellige Ardennenstad met een rijke historie
  • verblijf in hotel nabij de Maas
  • proef lokale lekkernijen en lokaal bier

Jouw reis

Genesteld aan de oevers van de Maas en geflankeerd door groene heuvels ligt Luik. Deze voormalige mijn- en industriestad heeft een ware metamorfose ondergaan. 

Reis je met de trein? Het futuristische (TGV-)treinstation Liège-Guillemins is ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava en staat symbool voor de stadvernieuwing. Ook de eigentijdse loopbrug naar het museumcomplex in het op een eiland gelegen Boveriepark is een sterk staaltje modernisme en een open invitatie om deze groene oase te verkennen .

Aan de noordzijde van het centrum vormen hellingen van de Citadel van Luik een uitdagend wandeldecor. De Buerenberg is met 374 treden een van de langste trappen van Europa. Kortom, een ware kuitenbijter. Eenmaal boven betreed je de groene longen van Luik, een ensemble van bospaden, parkjes, omwallingen, wijngaarden en cultureel erfgoed. 

Het historische centrum ligt ingeklemd tussen de Maasvallei en de heuvel van de Citadel. Je vindt hier vele monumenten en tal van kerken. De wijk staat ook bekend om zijn rustige doodlopende straatjes, die contrasteren met de nabijgelegen stadse gezelligheid. 

Treed in de voetsporen van Georges Simenon, de auteur van vele detectiveromans over commissaris Maigret. Aan de achterzijde van het Hôtel de Ville, op de Place de Commissaire Maigret, vind je een standbeeld van deze beroemde zoon van Luik, die werd geboren in de volksbuurt Outremeuse. De plaatselijke VVV voorziet je van een wandelroute die leidt langs de belangrijke plaatsen uit zijn romans. 

Maak op zondagochtend een rondgang langs de oevers van de Maas over de grootste en meest kleurrijke markt van België, La Batte. Natuurlijk kun je ook de levendigheid observeren vanaf het kadeterras van één van de aangrenzende cafeetjes, bij voorkeur onder het genot van een fris pintje. 

Gun de benenwagen een rustmoment en ontdek Luik en de Maasvallei vanaf het water tijdens een rondvaart. 

De certitudes van Luik? Bijzondere architectuur, een ruig randje, kunst en cultuur, de Luikse wafel en volop ambiance. 

Je verblijft in…
Hotel Mercure Liege City Centre bevindt zich in het centrum van Luik en beschikt over modern ingerichte hotelkamers. Het 17e-eeuwse restaurant en bar, een voormalig Recollectines-klooster, creëert een sfeervolle omgeving voor een heerlijke maaltijd. 's Avonds kun je ontspannen en genieten van een drankje op het terras in de prachtige tuinen. 

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Dit arrangement kan niet worden verlengd.