Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Belangenorganisaties luiden noodklok voor Gelderse veerponten

In 2023 kunnen Gelderse veerponten nog een laatste keer een beroep doen op het provinciaal Gelders Verenfonds. Daarna dreigt een situatie dat op tientallen plekken veerponten varen tegen hogere prijzen en minder passagiers of zelfs helemaal niet meer varen.

Veerponten zijn essentiële, en in de beleving plezierige schakels voor beperking van de reiskilometers naar werk en school, voor wandel- en fietsroutes en voor lokale recreatie. En ze verbinden gemeenschappen met elkaar en hun voorzieningen.

Opheffen van de veren betekent in veel gevallen een kilometerslange omleiding, meer autogebruik en heeft een negatief effect op de verkeersveiligheid.

Provincies en gemeenten zijn aan zet om deze belangrijke verbindingen voor bewoners, bezoekers, fietsers en wandelaars duurzaam te borgen. ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, Te Voet, Vrienden van de Voetveren en Wandelnet luiden de noodklok en roepen de provincie Gelderland en de oevergemeenten op om met een structurele oplossing voor het behoud van de veren te komen.

Zie ook: