ANWB Parkeren – Notificaties

Het starten en (op tijd) stoppen van parkeertransacties is de verantwoordelijkheid van de parkeerder. 

In de ANWB Onderweg app zitten gratis notificaties tijdens het parkeren die gebruikers herinneren aan lopende transacties.

Mocht dit niet voldoende zijn, dan biedt Yellowbrick ook nog een betaalde service aan via SMS (meer informatie). Deze stel je in via Mijn ANWB Parkeren. Deze sms’jes staan standaard uit. 

Een briefje op je autostoel of autostuur leggen ter herinnering van de lopende transactie kan natuurlijk ook. 

Als je een parkeertransactie op straat vergeet te stoppen, loopt deze door tot het einde van de parkeertijd in die zone op die dag. Daarna stopt de transactie automatisch. Zo blijft de schade door het vergeten af te melden ‘beperkt’. 

Het parkeergeld is een belasting die Yellowbrick int namens de gemeente. Daar zijn strikte regels aan verbonden. Zij hebben geen mogelijkheid in het systeem de transactieduur achteraf aan te passen. Dit betekent dat je een doorgelopen transactie moet betalen.

Twijfelt u of een transactie is gestopt?

  • In de ANWB-app zie je op het dashboard 'lopende transacties' (in oranje) staan.
  • Check telefonisch via 088-2742536 of je transactie is beëindigd. Kun je starten met een transactie? Dan loopt er geen transactie meer.
  • Controleer online via MIjn ANWB Parkeren of de transactie nog loopt. Ga naar ‘Internet Parkeren’ op Mijn ANWB Parkeren. Hier stop je transacties ook eenvoudig.

Nieuw! ANWB Connected Parkeren

Voor mensen die af en toe wel eens een parkeertransactie op tijd vergeten te stoppen ondanks de gratis meldingen uit de ANWB Onderweg app en/of de betaalde sms-service van Yellowbrick? Met Connected Parkeren krijg je nu ook nog een gratis pushbericht als je onverhoopt bij het starten van je auto de lopende parkeertransactie vergeten bent te stoppen. Handig! Zo betaal je echt nooit meer te veel.

Meer weten over ANWB Connected en Connected Parkeren?