Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meer sporten op Kracht en Wind

Stichting Westerveldse Kolk streeft naar verbetering en uitbreiding van de terreinaccommodatie aan het water van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging. De verbeteringen zijn gericht op de toegankelijkheid van beide sporten, zodat iedereen met een beperking kan roeien of zeilen.

Aangepast vlot voor makkelijker instappen

Alle niveaus zijn terug te vinden in het roeien en zeilen bij de ZRZV / van wedstrijd- en recreatief sporten tot aangepast sporten. De roeiers doen mee op de hoogste niveaus in de wereld en de zeilers nemen deel aan de regionale competitie.

Bij fluctuerende waterhoogten is het voor leden op leeftijd (denk aan 70+) en jeugdleden belangrijk om het tillen van boten en het instappen gemakkelijker te maken. Daarom is het plan om een vlot aan te schaffen, dat voorzien is van een goede afrit voor rolstoelgebruikers, een instaphek en een los te koppelen roeibak. Die roeibak is bij aangepast roeien nodig omdat daarbij nog specifiekere instructie nodig is en aanpassingen op maat bedacht worden. Met dit aangepaste vlot wil de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging mogelijk maken dat iedereen met een beperking kan roeien of zeilen.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

Een bijdrage voor het realiseren van het toegankelijk vlot.