Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Avonturenpad Natuurpoort

Sinds september 2016 exploiteert Rocks ’n Rivers een Klim & Avonturenbos op de Natuurpoort Roovertsche Leij in Goirle. Bij de aanleg is nadrukkelijk rekening gehouden met de basisgedachte dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperkingen) onbezorgd moet kunnen buitenspelen in de natuur.

Rolstoeltoegankelijk

Bij de bouw van het Klim & Avonturenbos is bewust rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk. Ook zijn ‘extreme’ activiteiten (zoals de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter) toegankelijk gemaakt voor rolstoelers. Verder zijn er 2 outdoor rolstoelen, die gratis ter beschikking worden gesteld, zodat mensen in een rolstoel ook kunnen deelnemen aan de tochten in het bos.

Als aanvulling op de bestaande rolstoeltoegankelijke activiteiten, is het plan om het gratis toegankelijke Avonturenpad “Survival of the Fittest” rolstoeltoegankelijk te maken.

Uitdagende activiteiten

In samenwerking met Brabants Landschap is dit pad in 2016 ontwikkeld en aangelegd. Het is een educatieve wandelroute door het bos, waarbij de deelnemers op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers, tunnelbuizen, een touwnet en een blotevoetenpad. Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Het toevoegen van rolstoeltoegankelijke activiteiten aan het Avonturenpad komt neer op het verbreden van tunnelbuizen, de hindernisbaan, de slingeropdracht en de 2 extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotevoetenpad.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

Het toegankelijk maken van het Avonturenpad voor rolstoelers.