Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilig wandelen

Stichting Werkpodium Kraack is een creatieve dagbestedingsplek gericht op theater en het verzorgen van catering voor bedrijven en particulieren. De plek is voor iedereen toegankelijk die op zoek is naar een kleinschalige dagbesteding met persoonlijke aandacht. Bij Werkpodium Kraack wordt gekeken naar de mogelijkheden (van deelnemers), staat een positieve benadering centraal en wordt de deelnemer in zijn/haar kracht gezet.

Verkeersveiligheid verbeteren

Na het ochtendprogramma en de lunch gaan de deelnemers en begeleiders van Werkpodium Kraack dagelijks een wandeling maken. Meestal een ronde rondom het bedrijventerrein en af en toe de grote weg over richting de speeltuin een stukje verderop. Aan de verkeersveiligheid schort echter het een en ander op dit terrein, waardoor er niet altijd even ontspannen rondgelopen kan worden. Het plan is om de verkeersveiligheid te verbeteren, met behulp van o.a. verkeersborden.

Er zijn daarnaast deelnemers die zelfstandig met de bus naar hun dagbesteding bij Werkpodium Kraack komen. De bushalte is op een goede loopafstand maar de deelnemers moeten dan wel een onveilige, drukke weg oversteken. Ook hier kan de verkeersveiligheid verbeterd worden met borden waar “Let op: … “ met aansluitende tekst of visueel beeld op staat.

Bolderkar voor teamwork

Ten slotte verlangt Stichting Werkpodium Kraack een bolderkar om o.a. oud papier en glaswerk naar de oud papierbak en glasbak te kunnen brengen. Hiermee wordt de beweging van de deelnemers gestimuleerd (lopende met de bolderkar) en de samenwerking (o.a. met naastliggende bedrijven) vergroot (samen de bolderkar inladen). Door afval te scheiden wordt een bijdrage aan een beter milieu geleverd.

ANWB-bijdrage gevraagd voor

De realisatie van verkeersborden in het kader van verkeersveiligheid en de aanschaf van een bolderkar.