Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rolstoelcarrousel voor speeltuin

Kinderen mét en zonder beperking samen laten spelen in de speeltuin “It Merkelân” door een rolstoelcarrousel te plaatsen.

Draaischijf vervangen door rolstoelcarrousel

Stichting Speeltuinen Beetsterzwaag bestaat uit vijf vrijwilligers die samen vier speeltuinen en één pannaveldje van Beetsterzwaag onder hun hoede hebben. Via sponsoring en donaties worden de speeltuinen onderhouden en speeltoestellen vervangen. De donaties die de stichting krijgt, zijn echter niet toereikend voor vier speeltuinen. Daarom is de stichting afhankelijk van externe sponsoring of cofinanciering. 

Voor de grootste speeltuin “It Merkelân” is het plan om de draaischijf (die binnenkort afgekeurd gaat worden) te vervangen door een rolstoelcarrousel. It Merkelân wordt hiermee een integratieve speeltuin waar valide en mindervalide kinderen samen kunnen spelen. In dit kader hebben we vorig jaar al een mooi ridderkasteel kunnen neerzetten waar met en zonder rolstoel op gespeeld kan worden. Ook in de toekomst zullen de toestellen zoveel mogelijk toegankelijk voor mindervalide kinderen zijn. Dit bevordert de integratie van mindervalide kinderen in het dorp.

In Beetsterzwaag bevinden zich een aantal instellingen met mindervalide kinderen en verstandelijk en lichamelijk gehandicapte volwassenen, zoals Zorggroep Talant en School Lyndensteyn. Het dorp heeft van nature al een integratief karakter en het beleid van de stichting is om te voldoen aan de vraag naar integratieve speelmogelijkheden. 

ANWB-bijdrage gevraagd voor

Aanschaf van de rolstoelcarroussel