Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Overijssel

Basisschool de Windroos Oldenzaal

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Overijssel is school voor speciaal basisonderwijs de Windroos in Oldenzaal. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, wethouder Maaike Rödel, leerkracht Ilse Bult, directeur basisschool Gerard Wolbers en Frans Bisschop (lid Adviescommissie ANWB Fonds).

Op de foto: Opening ANWB Verkeersplein SBO de Windroos, Oldenzaal. Opening door leerlingen Joey en Kaan met leerkracht Ilse Bult. Op de achtergrond wethouder Maaike Rödel (geheel rechts), Frans Bisschop (r), directeur Gerard Wolbers (m) Rianne Koenjes (l) van ANWB Streetwise.
Foto: Arnaud Roelofsz

“Wij zijn een school voor speciaal basisonderwijs en onze leerlingen wonen meestal wat verder weg. Juist voor kinderen met een stoornis of gedragsprobleem is het oefenen in een veilige omgeving heel wenselijk”, zegt Ilse Bult, leerkracht bij basisschool de Windroos. “Onze kinderen willen de lesstof auditief en visueel aangeboden krijgen en het ervaren in de praktijk. Velen zijn bang om te fietsen en ouders vinden dat ook spannend. Een verkeersplein is perfect om veel te oefenen”.

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat heel veel meters maken. Om basisschoolleerlingen veilig te laten oefenen met verkeerssituaties heeft de ANWB 'het ANWB Verkeersplein' ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen onder begeleiding van een leerkracht ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties in een veilige omgeving. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen.  

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In totaal hebben bijna 400 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. In iedere provincie wordt één schoolplein door de ANWB omgetoverd tot een verkeersplein. 

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen