Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Friesland

Basisschool De Opdracht Ureterp

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Friesland is basisschool De Opdracht in Ureterp. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, Otto Hiemstra (directeur basisschool) en Jan Volbeda (lid Adviescommissie ANWB Fonds).

Op de foto van links naar rechts: Jan Volbeda (ANWB) | Durk Durkz (Wethouder) | Otto Hiemstra (directeur vd CBS de Opdracht)
Foto: Nadine de Ruiter

“De verkeersveiligheid rondom de school is matig. In een dorp doen kinderen minder kennis op van gevaren die een stad of groter dorp wel hebben. Bij het halen en brengen van de kinderen is er veel autoverkeer rondom de school. Dat maakt de situatie onoverzichtelijk”, zegt Otto Hiemstra, directeur basisschool De Opdracht.

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat heel veel meters maken. Om basisschoolleerlingen veilig te laten oefenen met verkeerssituaties heeft de ANWB 'het ANWB Verkeersplein' ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen onder begeleiding van een leerkracht ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties in een veilige omgeving. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen.  

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In totaal hebben bijna 400 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. In iedere provincie wordt één schoolplein door de ANWB omgetoverd tot een verkeersplein. 

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen