Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Utrecht

Basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Utrecht is basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide. Woensdag 21 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Marga de Jager, bestuursvoorzitter ANWB.

Op de foto van links naar rechts: Judith Dingjan (Directeur CBS Oud Zandbergen), Paul-Dirk van Buuren (Directeur-bestuurder stichting CBO Zeist) en Marga de Jager (Bestuursvoorzitter ANWB).
Foto: Arnaud Roelofsz

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Meer bewust van het verkeer in een veilige omgeving

'Een verkeersplein maakt leerlingen op een veilige manier bewust van het verkeer en zorgt ervoor dat zij zelfverzekerder worden. En dit hoeft dan niet in het drukke, onoverzichtelijke verkeer rondom de school', vertelt Laura Moesbergen, lid van de ouderraad. 'Ook de kinderen uit de aangrenzende woonwijken kunnen gebruik maken van het verkeersplein.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen