Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Noord-Holland

Basisschool De Meerpaal in Den Helder

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Noord Holland is basisschool De Meerpaal in Den Helder. Donderdag 22 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Sebastiaan Laarman, manager maatschappelijke projecten.

Op de foto van links naar rechts: Pieter Kos (Wethouder Onderwijs Den Helder), Rob van Zonneveld (Directeur basisschool De Meerpaal) en Sebastiaan Laarman (Manager maatschappelijke projecten).
Foto: Arnaud Roelofsz

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Kinderen zelfredzaam maken

'Onze school is enorm geholpen met het ANWB verkeersplein', vertelt Rob van Zonneveld, directeur van 'De Meerpaal'. 'Onze school staat aan een drukke weg met allemaal scholen voor voortgezet onderwijs. Naast onze school bevindt zich een druk bezochte GGD-vaccinatielocatie. De parkeerstroken zijn bijna altijd vol. Er is veel verkeer, geen zebrapad in de buurt en daardoor weinig overzicht. Kortom, de verkeersveiligheid rondom onze school is slecht. De leerlingen worden gebracht en gehaald met het leerlingenvervoer of door hun ouders. Sommigen komen op de fiets. We willen de kinderen zo zelfredzaam mogelijk maken, zodat ze kunnen functioneren in de maatschappij'. 

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen