Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Limburg

BSO Taalschool de Brink in Baexem

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Limburg is BSO Taalschool de Brink in Baexem, Maandag 3 oktober werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Lion Tan, lid van de adviescommissie ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Lion Tan (Lid adviescommissie ANWB Fonds), Jochem Bezemer (Beleidsmedewerker van de Gemeente Leudal) Monique Vos (Coördinator school) en Frank Janssen (Leerkracht Groep 1 en 2)
Foto: Vera Claessen

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Mooi uitgangspunt voor verkeerseducatie

De Taalschool staat op het terrein van het AZC te Baexem en is speciaal voor asielzoekerskinderen. "Door de, verschillende, culturele achtergronden, heeft menig kind bij ons geen idee van veiligheid in het verkeer. Het verkeersplein is een mooi uitgangspunt voor onze verkeerseducatie", vertelt, Marjolein Vos coördinator bij de school. "We kunnen met het verkeersplein dagelijks aandacht besteden aan verkeer".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen