Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Drenthe

Basisschool Het Element in Hoogeveen

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Drenthe is Basisschool Het Element in Hoogeveen, Donderdag 29 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Floor van Workum van de ANWB.

Foto: Richard de Jonge

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Kennismaking met verschillende verkeerssituaties

"Omdat veel ouders bewust voor de montessorivisie van onze school kiezen, wonen veel kinderen 'ver' van school. Zij worden met de auto gebracht en maken hierdoor zelf geen deel uit van het verkeer", vertelt Sharon Broekroelofs, directeur van de school. "Door het winnen van dit mooie verkeersplein, kunnen wij de kinderen kennis laten maken met verschillende verkeersituaties en hen leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen