Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Zuid-Holland

Nationale Vereniging de Zonnebloem ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft het realiseren van een rolstoelhuurauto op een nieuwe locatie in Delft uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Zuid-Holland.

Foto: Arnoud Roelofsz

Met de Zonnebloemauto op stap

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap (vanaf 18+) een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. En voluit mee kan doen.

De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die betaalbaar, flexibel en aangepast vervoer biedt aan gebruikers van een rolstoel of scootmobiel en hun familie/vrienden. Naast de bestuurder en degene in de rolstoel of scootmobiel kunnen er nog 3 tot 4 andere personen meereizen. De auto neemt obstakels rondom mobiliteit voor mensen met een lichamelijke beperking en hun familie en vrienden weg. Met deze huurauto heeft men de tijd aan zichzelf en kan men in alle privacy met familie/vrienden op pad.
De Zonnebloem wil graag Zonnebloemauto realiseren in Delft als nieuwe locatie.